Συλλογή
Το συλλέγουμε από πορτοκαλεώνες της Αργολίδος από τον Απρίλιο μέχρι και τον Μάιο.
Κρυστάλωση
Το φαινόμενο της κρυστάλλωσης παρουσιάζεται σε διάστημα 1-2 μηνών από την παραγωγή του και παίρνει άσπρο χρώμα.
Θρεπτική Αξία
Το μέλι της πορτοκαλιάς έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα ψευδαργύρου συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέλια. Για να διατηρηθεί η θρεπτική αξία αυτού του τύπου μελιού, θα πρέπει να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να φυλάσσεται από υψηλές θερμοκρασίες.