Μέλι Πορτοκαλιάς

Μέλι Πορτοκαλιάς

Συλλογή

Το συλλέγουμε από πορτοκαλεώνες της Αργολίδος από τον Απρίλιο μέχρι και τον Μάιο.

Κρυστάλωση

Το φαινόμενο της κρυστάλλωσης παρουσιάζεται σε διάστημα 1-2 μηνών από την παραγωγή του και παίρνει άσπρο χρώμα.

Θρεπτική Αξία

Το μέλι της πορτοκαλιάς έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα ψευδαργύρου συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέλια. Για να διατηρηθεί η θρεπτική αξία αυτού του τύπου μελιού, θα πρέπει να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να φυλάσσεται από υψηλές θερμοκρασίες.