Μέλι Ελάτου Ανθέων

Μέλι Ελάτου Ανθέων

Συλλογή

Το συλλέγουμε από ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου – της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Αργολίδας – όπου ευδοκιμεί το έλατο, από τον Μάιο μέχρι και τον Ιούλιο. Παράγεται από τα εκκρίματα του ελάτου συνδυαστικά με το νέκταρ ανθέων και βοτάνων, όπως λεμονοθύμαρο, μέντα, ρίγανη και τσάι.

Κρυστάλωση

Λόγω του χαμηλού ποσοστού γλυκόζης, δεν κρυσταλλώνει.

Θρεπτική Αξία

Το μέλι Ελάτου-Ανθέων συνδυάζει τις ιδιότητες του ανθόμελου και του ελάτου. Θεωρείται ότι είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο κλπ.). Περιέχει βιταμίνες σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλά ακόμα και αυτή η μικρή ποσότητα βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό.